Anatomické polštáře

Každý z Vás se s nimi již nejspíš setkal, někteří už dokonce nějaký mají, jiní o jeho koupi uvažují. Řeč je o anatomických polštářích. Jedná se o polštáře tvarované podle lidského těla tak, aby udržovaly optimální polohu hlavy, čímž se uvolňuje krční páteř a svalstvo. Nejčastějším materiálem, který se používá k jejich výrobě je viskoelastická pěna, známá spíše jako líná nebo paměťová. classic tiffTento unikátní materiál byl původně vyvinut pro potřeby kosmonautů ve vesmíru, našel ale hojné využití i v běžných domácnostech. Určitě už jste o něm od nás i slyšeli, jelikož ho používáme při výrobě matrací, kde se stará o změkčení a zkomfortnění lehací plochy.

Polštáře vyrobené z líné pěny mají výbornou tvarovou paměť a při kontaktu s lidským tělem přizpůsobují svou tuhost v závislosti na stupni absorbovaného tepla. Tato pěna reaguje na tlak a teplotu a při zahřátí měkne.

Výběr je skutečně široký

Anatomické polštáře se vyrábějí v různých tvarech, rozměrech a tuhostech. Výběr toho pravého je tedy velice individuální a je nejprve potřeba si ho určitě vyzkoušet. Chystáte-li se tedy na koupi svého prvního anatomického polštáře, navštivte nejprve některou z našich prodejen a pár jich vyzkoušejte, abyste si byli jistí, že Vám prokáže požadovanou službu a ne naopak.

Existuje ale i několik univerzálních rad, které Vám s výběrem pomohou. Jako první na co se Vás zpravidla zeptáme je poloha, ve které nejčastěji usínáte. Pro spaní na boku doporučujeme polštář s vyšším profilem, naopak pokud spíte na břiše, volte polštář nízký, nejlépe vybavený prořezy po stranách, které Vám umožní lépe dýchat. Podstatná je i matrace na které budete spát. Pokud je měkčí, zaměřte se na polštáře nižší, tvrdé matrace potom doplňte polštářem vyšším. Tuhost a tvar už je potom hlavně na Vašem pocitu. Ve většině případů je vhodnější měkčí polštář, ale rozhodně vyzkoušejte i tužší varianty.

Můžete zůstat i u klasického tvaru

Pokud si stále nejste jistí, zda je anatomický polštář pro Vás vhodný, určitě se podívejte po našem polštáři Venus. Jedná se o kompromis mezi polštářem klasickým a paměťovým a je Venus-50x70u našich zákazníků velmi oblíbený. Tvarem i rozměrem připomíná spíš polštář klasický, vevnitř je ale směs kousků paměťové pěny a kuličkového dutého vlákna. Obal je vyroben z paměťové pěny a je opatřen zipem. Výhodou je zde možnost regulovat množství náplně a tím docílit optimální výšky polštáře. Ocení ho také lidé, kteří si polštář rádi sami tvarují.

Při výběru jakéhokoliv polštáře je ovšem nejdůležitější respektovat anatomii vlastního těla, tedy jak máme široká ramena a dlouhý krk. Anatomický polštář je vhodný i pro děti, ale pořiďte jim ho, až bude dokončen jejich růst.

Na závěr mějte na paměti, že na nový polštář si budete nějakou dobu zvykat, stejně tak jako on na vás. Až zpravidla po týdnu či dvou se s ním vaše tělo dokonale sžije a vy si budete vychutnávat dokonalé poležení.