Rošty nejsou pouze rovné. Podívejte se na různé varianty

V minulém článku jsme vysvětlili rozdíl mezi lamelovými a prkennými rošty. Pokud už tedy máte mezi nimi favorita, podíváme se nyní na různé možnosti polohování a vyklápění.

K úložným prostorům patří písty

Vyklápěcí rošty se používají do postelí s úložným prostorem a tvoří je pevný rám a Optimal kombivyklápěcí část, která je opatřena písty. Ty zajišťují snadné a plynulé zvedání roštu, takže manipulaci s ním zvládnou i drobnější osoby. Rošty je možné vyklápět od nohou nebo z boku. Do dvoulůžek, kde nejsou příčníky nebo střední vzpěra, je vhodné použít tzv. dvojrošty. Jedná se o velký rošt přes celé dvojlůžko, který se zvedá najednou. Tím odklopíte celý úložný prostor a můžete do něj ukládat i objemnější věci.

Polohovací rošty vám zajistí maximální komfort

Možnosti polohování roštů jsou výrazně rozsáhlejší a dají se rozdělit na 2 kategorie – manuální a motorové. Jak už název napovídá, manuálně polohovatelnéComfort Motor rošty ovládáte pouze vlastními silami a nastavují se do předem připravených poloh. Můžete si přizvednout zvlášť nohy a zvlášť hlavu, některé typy lze takto napolohovat až do sedu. Nutno ale říči, že manuální polohování je spíše určeno pro občasné přizvednutí. Pokud chcete rošt polohovat denně, nebo často polohy měnit, vyplatí se zainvestovat do roštu motorového. Tento typ je daleko komfortnější co se týče ovládání a polohy se dají libovolně měnit, aniž byste museli opustit lůžko. Vhodný je tak nejen pro seniory nebo méně pohyblivé osoby, ale využijete ho i při čtení v posteli, nebo sledování televize.

Nemusíte se bát, že motorové rošty jsou z finančního hlediska pro většinu lidí nedostupným luxusem. Cena manuálního a motorového roštu může být velmi podobná. Samozřejmě velmi záleží na konkrétním provedení a rozměru.

Možná vás napadlo, jaký rošt je možné použít když chcete využívat úložný prostor a zároveň rošt polohovat. I zde existují varianty, které vám tuto kombinaci umožní. Písty se totiž dají přidat i na vybrané typy polohovacích roštů a to jak manuálních tak motorových. Výbornou vychytávkou je i např. rošt Comfort motor Flat, který je pro tyto účely speciálně zkonstruován tak, aby jeho motor byl schovaný do rámu a nezabíral místo v úložném prostoru, samozřejmě jej můžete i vyklopit a do úložného prostoru se pohodlně dostat.

Všechny zmíněné varianty roštů si můžete u nás vyzkoušet, prohlédnout a porovnat. Vybrané motorové rošty se objevují i v naší akční nabídce a jsou u našich zákazníků velmi oblíbené, proto pokud jste nikdy na motorovém roštu neleželi, přijďte ho k nám alespoň zkusit a uvidíte, že budete příjemně překvapeni.