Jakou zvolit postel pro dítě?

Mimo správné matrace je pro kvalitní spánek dětí podstatný i výběr postele. Svou pozornost zaměřte především na výrobky z kvalitních materiálů, které jsou přímo určené pro děti.

Pro miminka je vhodné vybírat postýlku nejlépe z masivního dřeva, např. z buku nebo borovice, se zdravotně nezávadnou povrchovou úpravou. Samozřejmostí by měly být oblé hrany a rohy. Maminky pak ocení zejména spouštěcí bočnici, rošt nastavitelný do více poloh nebo možnost zásuvky pod postýlku. Výhodou jsou také kolečka pro jednodušší přemístění.

Pro větší dítě, větší postel

Dětská sestava DominoPokud máte doma již starší dítě, je vhodné pořídit mu postel klasických rozměrů, která mu poskytne prostor pro růst. Hravým dětem se určitě bude líbit nespočet variant paland nebo vyvýšených postelí s různými herními prvky, které zpestří každý pokojíček. I zde by rám postele měl být z materiálu, který se snadno udržuje – opět je samozřejmě nejlepší volbou masivní dřevo, ale z hlediska snadné údržby a příznivé ceny, můžete zvolit i např. lamino.

Rošt musí být dostatečně bytelný

Vhodný je pevný prkenný rošt, který odolá i většímu nárazovému zatížení, jakým bývá například skákání na posteli. Materiál zároveň dobře koresponduje s masivní postelí. Většina dětských postelí má na bočnicích hranolky, na které můžete navinout prkénka na tkalounu. Pokud však postel má na uchycení roštu pouze kování, umisťuje se do ní rošt v rámu.

Na našich prodejnách si můžete prohlédnout různé varianty dětských postelí i roštů a můžete s sebou samozřejmě přivést i své dítě, kterému se zde určitě bude také líbit.