Představujeme rozkládací postele

Jedním z nejčastějších úskalí malých bytů bývá nedostatek prostoru. Rozkládací postel však dokáže tento problém elegantně vyřešit. Své místo si najde nejen v garsonkách, ale i v dětských pokojích, na vaší chatě či pokojích pro hosty. Senioři ocení zejména snadnou manipulaci, když během pár minut připraví spaní pro vnoučata, obyvatelé malých bytů pak především úložné prostory, kterých není nikdy dostatek.

 Promyšlená konstrukce i kvalitní matrace

 Samotný rozkládací mechanismus je navržen tak, aby byl vhodný pro každodenní manipulaci. Stejně tak důležitá je ale i matrace. Na výběr jsou různé typy, od těch nejkvalitnějších určených pro trvalé spaní až po jednodušší, vhodné pro spaní příležitostné. Nejvhodnějším materiálem pro tento typ matrací je kvalitní PUR pěna. Pokud si chcete dopřát opravdové pohodlí, můžete zvolit i do rozkládací postele matraci, která má na povrchu tzv. paměťovou pěnu. Ta reaguje na teplotu a zatížení, takže se přesně přizpůsobí tvaru těla a podepře ho rovnoměrně rozloženým tlakem.

Tandem

 Je důležité, aby matrace poskytovala ve složeném stavu anatomicky správné sezení včetně pohodlného opření, čemuž napomáhá skosený řez opěráku. Díky němu je také po rozložení matrace dokonale rovná, bez mezer, a poskytuje příjemné ležení i spánek.

K atraktivnímu vzhledu celé sedačky přispívá i velký výběr různobarevných čalounění. Nabízí se samozřejmě také varianta klasického „matracového“ potahu s lepší prodyšností a odvodem vlhkosti. Velmi praktická je ale také kombinace obojího, kdy je pohledová část složené matrace očalouněna, a druhá strana opatřena měkkým potahem s výborným odvodem vlhkosti.

Mezi nespočtem různých variant si vybere každý

 Rámy lůžka jsou pak také na výběr v mnoha barevných provedeních, takže si můžete zvolit vhodnou kombinaci do daného prostoru. A to jak v masivu, tak i cenově příznivějším laminu. Oblé rohy lůžka jsou velmi praktické zejména v menších prostorech, kde dochází často ke kontaktu s hranami nábytku, nebo v dětských pokojích. U některých postelí si můžete zvolit ale i rohy ostré, tak aby vám ladily s ostatním nábytkem v místnosti.Trio_5241

 Nejčastějším rozměrem tradičního dvojlůžka je 180 x 200 cm. Stejně velkou plochou disponuje i lůžko rozkládací, které ale oproti klasické posteli můžete během pár sekund přeměnit v sedačku zabírající poloviční prostor. V nabídce máme i užší lůžka – 160 nebo 140 cm. Lze také pořídit i rozkládací křeslo s lehací plochou 80 x 200 cm. To vše záleží na tom, pro jaký účel si lůžko pořizujete a kolik bude prostoru na jeho roztažení.

 Navštivte některou z našich prodejen a vyzkoušejte jaký způsob rozkládání vám bude nejvíce vyhovovat. Vyzkoušet si můžete také matrace a prohlédnout si vzorníky čalounění.