Přikrývky pro horkokrevné i pro zimomřivé

Čím se přikryjeme – to také může podstatně ovlivnit náš spánek. Přikrývka má napomáhat příjemnému spánku a působit pozitivně na naší energii. Vždyť v podstatě celou noc ležíme v jejím objetí. Pokud je přikrývka nepříjemná, je pro nás například příliš tenká a je nám chladno, nebo je nám naopak pod přikrývkou horko, bude to rušit náš spánek.
Protože jsme každý jiný, musíme si vybrat takovou přikrývku, která bude vyhovovat právě nám.

Přikrývky pro ty, kterým je horko
Je mnoho těch, kteří jsou tzv. horkokrevní nebo se více potí. Pro ty je ideální pořídit letní přikrývku, která je lehounká, relativně tenká a především dobře odvádí vlhkost. Moderní textilie zajistí rychlý odvod vlhkosti z těla do povrchové tkaniny a její rychlé odpařování – tím vzniká chladící efekt. Tkanina zároveň udržuje suché mikroklima v lůžku.
Tipy na letní přikrývky: Siluran, Cool Touch

Přikrývky pro ty, kterým je zima
Jste zimomřiví? Nebo váš manžel větrá i v zimě a vám je pod klasickou přikrývkou chladno? Pak si pořiďte vysoce hřejivou přikrývku. Přikrývka nemusí být vůbec těžká nebo extra silná. Vysoce hřejivého efektu se docílí speciální konstrukcí, kdy je přikrývka ušita ze dvou vrstev náplně a ty jsou odděleny vzduchovou mezerou. Jsou to v podstatě dvě přikrývky v jedné. A vy budete spát jako v bavlnce.
Tipy na zimní přikrývky: Dueto, Dueto Elegance

Celoroční přikrývky vyhoví většině
Pokud vám vyhovuje, pokud jde o tepelný komfort, „zlatá střední cesta“, pak jsou pro vás vhodné přikrývky celoroční. Tyto deky mají střední hřejivost. Můžete si vybrat přikrývku Tencel, která dobře odvádí vlhkost nebo antibakteriální přikrývku Silver Plus, která obsahuje ionty stříbra. Pro děti nebo alergiky je vhodná vyvařovací přikrývka San Family. Pokud nedáte dopustit na bavlnu, tak by vás mohla zaujmout přikrývka z příjemné organické bavlny s názvem Organic.

Ke každé přikrývce můžete pořídit i polštář klasické nebo menší velikosti. Nejlepší vychytávkou všech polštářů jsou zipy – obal polštáře tak můžete prát samostatně. A také si můžete upravit množství náplně v polštáři.