Tipy pro výběr postele

Koupě postele je dlouhodobá a často také vysoká investice, proto se vyplatí vybírat opravdu pečlivě. Existuje totiž celá řada variant, tvarů, velikostí, materiálů a barev, proto si nejdříve musíme ujasnit, co od postele očekáváme a kolik do ní chceme investovat.

Jako první musíme znát rozměr. Udává se vždy rozměr lehací plochy, ale ze zkušenosti víme, že pro mnoho lidí je zásadní hlavně rozměr vnější. Proto tento údaj uvádíme ke každému kusu nábytku v našem produktovém katalogu. Nejběžnějším rozměrem pro dvoulůžko je 180×200 cm, pro jednolůžko potom poloviční. Ale většina postelí se nabízí také v méně obvyklých šířích, jako je 100, 120, 140, 160  či dokonce 200 cm. Samozřejmostí je také možnost prodloužené délky, kterou ocení zejména vysoké osoby.

 Pro jaký se rozhodnout materiál?

 Další širokou kapitolou jsou materiály, ze kterých je postel vyrobena. U nás naleznete postele celomasivní, dýhované, z lamina, čalouněné nebo kombinované. O výhodách masivního dřeva Vás asi nemusíme přesvědčovat, jelikož se jedná o generacemi prověřený a na výrobu nábytku velice vhodný materiál. Pravé dřevo dokáže v pokoji vykouzlit útulnou atmosféru, je voňavé a teplé. Výhodou je jeho bytelnost a velmi dlouhá životnost. Jako povrchová úprava se používá lak nebo olej. Dřevo se dá i mořit do různých odstínů, takže není problém vybrat ten pravý do daného interiéru.

Carolina 3Dalším často používaným materiálem je dýha. Jedná se o dřevotřískovou desku, na které je nalepený plát dřeva. Vzhledem je tedy masivnímu dřevu nejpodobnější, výhodou je ale její cena, který je nižší. Dýha se velmi často používá i v kombinovaných postelích jako výplň větších ploch jakou jsou třeba čela nebo bočnice. Nosné prvky jsou potom z masivu.

Cenově nejvýhodnější je ale bezkonkurenčně lamino. To také patří k velmi oblíbeným materiálům nejen díky své ceně, ale také kvůli velmi snadné údržbě a velkému množství barevných provedení. Lamino je totiž deska potažená folií nejčastěji imitující dřevo.

Ještě větší výběr designových provedení ale nabízejí postele čalouněné. Zde už si můžete opravdu vyhrát a pořídit si i odvážný kousek. Čalouní se nejčastěji koženkou, ale v nabídce máme také kůži či různé druhy látek.

V každé kategorii materiálů naleznete široký výběr různých typů postelí, takže už je jen na Vašem vkusu, která z nich Vás zaujme.

I když to hlavní je na Vás, samozřejmě Vám rádi s výběrem pomůžeme, proto navštivte některou z našich prodejen nebo si prohlédněte katalog.