Důmyslné vychytávky, které vám zpříjemní spaní

Komfortní spánek je především o správně zvolené matraci, velmi důležitou roli pak také hraje postel, rošt a lůžkoviny. Přišli jsme ale s pár maličkostmi, které možná pomohou i vám vyřešit pár věčných problémů, se kterými se často potýká většina z nás.

Přemostění matrací

premosteni_01Mít ve dvoulůžku dvě jednotlivé matrace je z mnoha hledisek praktičtější, protože každý si může zvolit pro sebe tu nejvhodnější. Při případném stěhování pak oceníte skladnost a snazší manipulaci. Většina pak pro ucelení lůžka použije prostěradlo, případně chránič matrace, či tenkou matraci roznášecí. Abyste nemuseli vymýšlet žádné kompromisy, máme pro vás jednoduché řešení. Naše tzv. přemostění matrací je speciálně tvarovaná pěna, která vyplní mezeru mezi matracemi, takže můžete pohodlně spát i uprostřed postele. Tuto vychytávku ocení i rodiče malých dětí, které s nimi rády spávají v posteli. Přemostění je vyrobeno z měkké PUR pěny, takže není v posteli téměř patrné a dokonale vytvoří dojem celistvé matrace.

Opěrka na zeď

operka_03Opěrku v posteli znali již naši prarodiče a aktuálně se tento trend opět vrací. Tato vychytávka má hned několik výhod. Při sezení na posteli se o ni můžete pohodlně opřít, při ležení zase poslouží jako tepelný i zvukový izolant, takže se hodí na chladnou zeď a může pomoci také v případě chrápajícího souseda. Využití najde i v postelích malých dětí, které se často divoce převalují, a nehrozí tak, že by se uhodily o tvrdou zeď. Tato opěrka je vyrobena z kvalitní lehké pěny a vybírat můžete z několika barevných potahů, které jsou samozřejmě také snímatelné a pratelné.

Cestovní polštářek

celsio_miniMiniverze oblíbeného anatomického polštáře je u nás relativní novinkou, ale už se stala nepostradatelným doplňkem v nejednom kufru sbaleném na cesty. Stejně jako jeho větší příbuzní je vyroben z vysoce kvalitní viscoelastické pěny s tvarovou pamětí a dokáže vylepšit spaní na nepříliš komfortních místech jako je třeba letadlo, auto nebo stan. Díky textilnímu sáčku se velmi snadno přepravuje, udržuje se čistý a nezabírá téměř žádné místo. Pokud stále přemýšlíte nad ideálním dárkem, je tento polštářek trefa do černého a nejen pro náruživé cestovatele.

Podkládací klín

klinTato pevná PUR pěna je speciálně tvarovaná tak, aby podepřela hlavu či nohy a vytvořila pohodlné ležení například při rýmě či oteklých nohách. Oblíbeným pomocníkem se stal také pro maminky, které jím podkládají miminka po krmení, aby předešly zalknutí. Klín je opatřen pratelným a snímatelným potahem z odolné a pevné textilie.