Jak vybrat správný polštář a přikrývku?

Výběr správného polštáře a přikrývky mnozí podceňují, my ale víme, že i tato oblast má velký vliv na kvalitu spánku, proto vám dáme pár rad pro výběr.

Prvním parametrem je velikost. Zde hraje roli zejména zvyk anebo i velikost povlečení, které máte k dispozici. Polštáře se nabízí ve dvou velikostech: 50×70 cm nebo 70×90 cm. U přikrývek už je výběr větší. Standardní velikost je zde 135x200cm, ale zvolit si můžete i jednu velikou pro 2 osoby anebo prodlouženou délku.

Vyberte vhodný druh

Ložní soupravy dělíme na 3 kategorie podle hřejivosti. Zvláštní skupinu potom tvoří soupravy vyvařovací a dětské.Polstáře Every Emotion

Letní přikrývky a polštáře jsou vhodné nejen na teplé měsíce, doporučujeme je ale i do vytápěných ložnic, kde se dají využívat celoročně. Jsou zhotoveny z materiálů, které snadno absorbují a rychle odvádějí pot od těla a v lůžku vytváří suché mikroklima. Jejich výhoda je především lehkost, vzdušnost, antibakteriální úprava a chladivý efekt.
Naopak soupravy s vysokou hřejivostí ocení zejména obyvatelé chladnějších prostor a zmrzlíci. Jedná se o nadýchané, ale zároveň lehké a splývavé přikrývky a termokomfortní polštáře.
Pokud hledáte ložní soupravy univerzální, vybírejte ty se střední hřejivostí. Sem se řadí i přikrývky vyvařovací, které ocení zejména alergici. Ty mají zvýšenou pevnost a odolnost proti mechanickému a vysokému tepelnému namáhání.

Důležité je hlavně pohodlí

Ať už vyberete jakoukoliv hřejivost, přikrývka by vám měla být především příjemná. Velmi důležitý je ergonomický způsob prošívání, který umožňuje lépe se přizpůsobit tvaru těla.
Správný polštář má být měkký, pružný, nadýchaný a nesléhavý. Důležitou roli zde hraje také samotná konstrukce polštáře. Výhodou je možná regulace vnitřní náplně, čímž se dá dosáhnout optimálního objemu a výšky.
Jak vybrat vhodnou výšku vám napoví především poloha, ve které nejčastěji usínáte. Spíte-li na břiše, polštář by měl mít nejnižší výšku. Pro spaní na zádech a na boku potom náplň přidejte a polštář tím zvyšte.

Na našich prodejnách naleznete ložní soupravy z kolekce Emotion od tradičního českého výrobce Every. Samozřejmostí je možnost vyzkoušení různých typů polštářů i přikrývek a zvolení tak toho nejpříjemnějšího druhu.