Jak vybrat vhodnou matraci pro děti?

Spánek tvoří zejména u dětí významnou část života, proto je na místě věnovat zvýšenou pozornost jeho kvalitě. Nevyhovující podmínky pro zdravé spaní se mohou promítnout do jejich zdraví a správného vývoje. Mimo to, nevyspalé děti bývají více plačtivé, mrzuté a nesoustředěné, což má negativní vliv i na jejich okolí.

Mezi nejdůležitější prvky tvořící zdravé prostředí pro spánek patří matrace. A u dětí toto platí dvojnásob. Dětské tělo je teprve ve vývinu a je nesmírně důležité podpořit správný růst páteře vhodně zvolenou matrací. Ta musí být dostatečně pevná a bez výraznějšího zónování. Cmatrace Nicolao se týče materiálu, jako ideální se ukázaly kvalitní PUR pěny, které se vyznačují dlouhou životností a plní i náročné hygienické požadavky. Matrace pro miminka do dětských postýlek by měly být rovné, pevné a vysoké okolo 10 cm, kvůli možnosti použití monitoru dechu.

Pro větší děti zhruba od 2 až 3 let, je již vhodné pořídit matraci klasických rozměrů, která jim poslouží až do dospělosti. Matrace by už měla být vyšší, ale zároveň stále pevná, tak aby dostatečně podporovala páteř. Ideální je povrchová profilace, která nejen že ležení zpříjemní, ale hlavně zajistí výborný odvod vlhkosti a ventilaci vzduchu.

 Pro alergické děti doporučujeme matrace z unikátní pěny CELLPUR®, která díky speciální úpravě udržuje suché klima uvnitř matrace a zamezuje tím množení bakterií, roztočů a výskytu plísní. K dispozici je jak ve variantě pro miminka tak i pro děti odrostlejší.

 Vlastnosti matrace podtrhne i vhodný potah

 Zvolenou matraci je vhodné doplnit o funkční potah, který podpoří její vlastnosti. Na výběr jsou potahy vyvařovací, antibakteriální či protiroztočové. Potah doporučujeme vybrat podle potřeb konkrétního dítěte. Všechny naše potahy jsou snímatelné, mají zip po obvodu celé matrace a můžete tedy prát samostatně každou půlku. Všechny jsou pratelné minimálně na 60 stupňů, což je teplota, která je dostatečná pro udržení hygieny lůžka. Potahy Medical a Medicott navíc můžete i vyvařovat.

Přijďte se poradit s našimi odborníky na některou z našich prodejen, rádi Vám s výběrem pomůžeme.