Matrace nemusejí být pouze pěnové

Naše nejprodávanější pěnové matrace určitě už dobře znáte, a ačkoliv se dlouhodobě řadí mezi naše „vlajkové lodě“, nejsou jediným typem, který u nás naleznete. Pružinové a latexová matrace jsou často neprávem opomíjeny a dostávají se do stínu matrací celopěnových, přitom i ony mají právem své příznivce a zaslouží si zmínit a to nejen díky své příznivé ceně. Pojďme se s nimi tedy trochu blíže seznámit.

Pružinové matrace mají dlouhou tradici

Pružiny se používaly k výrobě matrací již za dob našich babiček. Tenkrát se jednalo o velká péra stejné tuhosti, která byla rozprostřena uvnitř všemožných válend, gaučů i postelí. Velmi často docházelo k nerovnoměrnému proležení, vrzání, v některých případech i vystřelování skrz potah. Dnes už je výroba pružinových matrací někde úplně jinde a z těchto svých prapředků si ponechala pouze jejich výhody, mezi které patří především bezkonkurenční prodyšnost.
Pružinové matrace, které u nás nyní můžete zakoupit se nabízí ve 2 tvrdostech a mají 7 anatomických zón, pro pohodlné a správné ležení. Jsou komfortně vysoké a dají se bez problému umístit na pevnou desku, nebo třeba podlahu, stejně tak jako na prkenné a lamelové rošty. Kvůli své skladbě se ale nedají polohovat, protože by mohlo dojít k jejich poškození.  Naše matrace Olympia a Olympia Moon mají jádro tvořené mikropružinkami, kterých je na jednolůžku zhruba 1000. Každé z nich je opatřeno textilním pouzdrem, která jsou navzájem propojena a chrání tak každou jednotlivou pružinku před opotřebením a zároveň zabraňují vrzání. Díky většímu množství malých pružinek, se tlak jednoduše rozprostře, což přispívá k pohodlnějšímu ležení i delší životnosti. Pružinové jádro matrace je na povrchu chráněno kvalitní PUR pěnou a snímatelným, pratelným potahem dle vašeho výběru.

Latex je příjemný a moderní

Beata je naší jedinou představitelkou kategorie latexových matrací. Je zhotovena z latexové pěny, k jejíž výrobě je využit jak syntetický, tak i přírodní latex. Tento materiál se vyznačuje příjemnou měkkostí,
vysokou elasticitou a tvarovou stálostí. Matrace je rozdělena do 5 anatomických zón za pomoci různého počtu a velikosti otvorů v jádře, které zároveň slouží také k lepšímu provzdušnění. Zajišťuje příjemné, komfortní ležení a regeneraci. Umístit ji opět můžete na všechny typy roštů a to včetně těch polohovacích. Samozřejmostí je i zde volba potahu.

Tyto matrace z řady POLO se vyrábí na míru, představují standardní kvalitu lehací plochy, jsou výhodné z hlediska ceny a ideální hlavně na příležitostné spaní. Speciální požadavky na kvalitu lehací plochy uspokojí matrace z našich vyšších tříd, kam patří například pružný systém VALTY®, pěnové matrace řady CELTEX® a Celsio®, či vysoké matrace CELTEX® King. Samozřejmostí je možnost vyzkoušení na našich prodejnách, kde se můžete podrobněji seznámit s různými jádry matrací pomocí jejich průřezů.