Prostěradla a matracové chrániče nelze podceňovat!

Spoustu lidí si již uvědomilo či začíná uvědomovat, že kvalita matrace je pro zdravý spánek člověka klíčová a že matrace je jedním z artiklů, na kterém se nevyplatí šetřit. Málokoho však napadlo řešit, jaké prostěradlo či chránič na matraci použije.

Většina z nás koupí v hypermarketu první prostěradlo, které uvidí, potáhne jím matraci a má vyhráno. Samozřejmě, může to být jedno z řešení, nicméně dle našeho názoru toto řešení není optimální. Pokud si koupíte kvalitní matraci a chcete, aby vám vydržela deset nebo dokonce patnáct let, měli byste ji i kvalitně chránit. Jako ideální volba se tak nabízí produkty španělské značky Velfont, které jsou novinkou v sortimentu JMP Studio zdravého spaní.

Chladivé prostěradlo OUTLAST® dokáže udržet perfektní tepelný komfort těla, díky čemuž si můžeme dopřát delší a kvalitnější spánek. V létě prostěradlo příjemně chladí, což ocení zejména ti, kteří se nadměrně potí. Dle studií totiž prostěradlo snižuje pocení až o 50 %. Naopak v zimě zamezuje ztrátě tepla, takže nebudete muset chodit spát v mikině. Možná si říkáte – jak je to možné? Vše mají na svědomí speciální, uzavřené, miniaturní termokapsle, které jsou zapuštěné do látky. Zajímavostí je, že materiál OUTLAST® byl vyvinut původně pro potřeby NASA. 100% bavlněné prostěradlo OUTLAST® lze vyrobit v jakémkoliv rozměru na míru a doporučuje se jej pokládat co nejblíže k tělu. Tím pádem nepotřebujete klasické prostěradlo.

 

Pokud si potrpíte na maximální hygienu, můžete sáhnout po nepropustném prostěradle RESPIRA s membránou z organické bavlny. Uchráníte tím své zdraví a zároveň udržíte matraci v čistotě, čímž prodloužíte její životnost. Prostěradlo RESPIRA je 100% bavlněné, přičemž bavlna zespodu bavlny je umístěna hyperprodyšná membrána z polyuretanu Neotherm®. Membrána nepropustí žádné tekutiny, zatímco pára snadno proniká mezimolekulárními otvory. Tyto otvory, resp. póry jsou 20 000x menší než kapka vody, ale zároveň 10 000x větší než molekula vodní páry. Toto opatření zajišťuje to, že prostěradlo nepropustí ani kapku vody, ale molekuly par mohou volně procházet. Prostěradlo lze vyrobit buď bílé, nebo barevné a je vhodné pro alergiky, děti i seniory. Vyrobit jej lze v jakémkoliv potřebném rozměru.

Pro nejnáročnější zákazníky pak existuje prostěradlo AURA, které je navíc vybaveno neviditelnou membránou skrytou mezi dvěma vrstvami. Membrána je tím pádem odolnější proti mechanickému namáhání, je naprosto neslyšná a nehrozí, že by prostěradlo klouzalo po matraci. Při pěstování bavlny pro prostěradla RESPIRA a AURA nebyly použity pesticidy a insekticidy.

Výborný poměr kvality a ceny lze nalézt u nejprodávanějšího výrobku od značky Velfont, a to u prostěradel s membránou bambusový žerzej. Bambusové prostěradlo stejně jako v předchozích případech ochraňuje matraci před jejím znečištěním a prodlužuje její životnost. Bambusové vlákno je příjemné na omak, odolává bakteriím a neutralizuje zápach. Jeho absorpční schopnost je až šestkrát vyšší než v případě bavlny.

Pokud nechcete, aby byla třetí vrstva respektive membrána byla viditelná, je tu k mání speciální verze 3-vrstvého prostěradla bambusového žerzeje. Membrána je v tomto případě skryta mezi svrchní a spodní vrstvou, díky čemuž nejen, že není vidět, ale také nešustí. Jako všechny ostatní, i tuto verzi lze vyrobit v jakémkoliv rozměru dle přání zákazníka.