Zvýšené postele

Vysoká lehací plocha u postelí je v poslední době velmi žádaným parametrem. Samozřejmostí bývá při volbě postelí pro vyšší osoby nebo seniory, kterým se již hůře vstává. Mezi velké výhody patří také snažší stlaní postele i úklid pod ní. Vysoké postele jsou jen komfortní a praktické, ale zároveň působí i velice honosně. Tento dojem je nejspíše evokován postelemi v královských komnatách, které bývaly často tak vysoké, že k nim byly přistavovány schůdky.

Výběr je opravdu širokýCalinda

Většinu našich zvýšených postelí nabízíme v komfortní výšce 50 cm (udává se výška horní hrany bočnice od podlahy), což patří mezi dnes nejběžnější a také nejpoptávanější. Lehací plocha zde dosahuje přibližně 60 cm, v závislosti na zvolené matraci a roštu. Mezi takto vysoké postele se řadí například velmi oblíbená Cathrin nebo Calinda, kde celkový komfortní dojem podtrhuje i vysoké čelo u hlavy.

Toužíte po extra výšce? Žádný problém

AthenaSamozřejmě se ale najdou i tací, kteří požadují postel ještě mnohem vyšší. Na ty samozřejmě také myslíme a máme pro ně na výběr hned z několika možností. Například postele Athena a Korfu se vyrábějí v několika výškách. Obě mají již v základním provedení zvýšenou lehací plochu, ale je možno objednat i extra zvýšenou postel, kdy lehací plocha může dostahovat až k cca 75 cm, a to už je opravdu „královské“ poležení.

Výslednou výšku lehací plochy konkrétního lůžka vám samozřejmě na prodejně rádi spočítáme, abyste měli představu, jak se vám bude vstávat i jak celá postel bude nakonec vypadat.